THE PROPHET OF ŞANLIURFA

KUR HESAPLA

loading
24.09.2019
THE PROPHET OF ŞANLIURFA


ŞANLIURFA 


Şanlıurfa kadim tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi binlerce yıl öncesine dayanan bir şehirdir.Şanlıurfa Aynı zamanda peygamberler şehri olarak da bilinmektedirnanışa göre Hazreti İbrahim Peygamber Şanlıurfa'da doğmuştur.Hatta Şanlıurfa'da Hz İbrahim Peygamberin doğduğu mağara da bilinmekte olup ziyarete açıktır.Anlatılanlara göre Hz İbrahim Peygamber Peygamber 17 yaşına kadar bu mağarada yaşamını sürdürmüştür.Mutlaka Hz İbrahim Peygamber'in doğum şu olduğumu arayı ziyaret etmenizi öneririz.

Şanlıurfa Tarihi Hakkında Kısa Bilgiler

Şanlıurfa'nın tarihi, tarih  öncesi çağlar olan Neolitik ve Kalkolitik döneme kadar uzanmaktadır.Son yıllarda Şanlıurfa'da yapılan kazılarda çıkarılan arkeolojik bulgularla insanlık tarihine Işık tutulmuştur.1993 yılında yapılan bir kazıda Şanlıurfa şehir merkezinin altında yer alan bugünkü Balıklıgöl'ün kuzeyindeki bir yapıda bir keşifte Urfa adamı olarak adlandırılan insan şeklindeki tarih öncesi heykele ulaşılmıştır.Bu insan şeklindeki Urfa adamı diye adlandırılan heykelin milattan önce 9 bin 500 lere kadar uzandığı tespit edilmiştir.Yine 1997'de yapılan bir kazıda Şanlıurfa il merkezine yaklaşık olarak 22 kilometre uzaklıkta Göbeklitepe höyüğü'nde yapılan kazılarda elde edilen bulgular da ise insanlığın en eski tapınaklarından biri ortaya çıkarılmıştır.Yüksek boylarda karşılıklı gelecek şekilde dikilmiş ve yerleştirilmiş dikilitaşlar bulunmuştur.

 Yine Şanlıurfa'nın tarihi antik çağ ve Helenistik döneme kadar uzanmaktadır

 Bizans döneminde de önemli bir şehir olmuştur ve daha sonralarda Haçlı kontluğu sancaktarlığıda yapan şehir önemini korumaya devam etmiştir.Modern döneme gelecek olursak Osmanlı zamanında da, 1516 yılında Yavuz Sultan Selim'in memlüklerle yapmış olduğu Mercidabık Savaşı'nda memlükleri mağlup etmesiyle Şanlıurfa Osmanlı sınırları içerisine dahil olmuştur.Şanlıurfa'yı mutlaka gezmeli ve görmelisiniz köklü tarihi sizleri de etkileyecek ve büyüleyecektir.Şanlıurfa'daki güzellikleri ve tarihi görmek adına araç kiralamak İsterseniz biz Avro Cars olarak sizlere bu konuda yardımcı olabiliriz.Uygun ve hesaplı fiyatlar üzerinden sizlere araç kiralama hizmeti sunabiliriz.

Şanlıurfa, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Orta Fırat Bölümü'nde bulunan doğuda Mardin, kuzeydoğuda Diyarbakır, kuzey batıda Adıyaman, batıda Gaziantep ve güneyde Suriye toprakları ile çevrelenmiş bir sınır şehridir.Şanlıurfa, coğrafi özelliği nedeniyle üzerinde birçok bağımsız devlet ve beyliğin kurulmuş olduğu, değişik kültürel oluşumların kaynaştığı bir yerleşim olmuştur. Gerek tarihinin başladığı ilkçağlarda ve gerekse diğer devirlerde Şanlıurfa, hemen her zaman Doğu ile Batı kültürleri arasında bir köprü olmuştur. Doğu' ya Batı' ya bağlayan ticari ve askeri yolların buradan geçmesi Şanlıurfa'ya geçmiş dönemlerde büyük önem kazandırmıştır. ( Şanlıurfa araç kiralama)
    Bu tarihi şehrin, ilk kuruluşu hakkında kesin bilgiler yoktur. Meşhur Arap tarihçisi Ebul Faraç'a göre Şanlıurfa, Nuh Tufanı'ndan sonra yeryüzünde kurulan ilk yedi yerleşim merkezinin ilki ve en önemlisidir. Hz. Adem (A.S.)'ın çiftçilik yaptığı, Hz. İbrahim Halil, Hz. Eyyüp, Hz. Şuayp, Hz. Elyasa gibi peygamberlerin yaşadığı bu bölge bugün "Peygamberler Şehri" diye anılmaktadır. Hatta Hıristiyanlar, Hz. İsa'nın mendilinin Şanlıurfa'da bulunmuş olmasından dolayı buraya Dir-Mesih adını vermişlerdir. Şanlıurfa'nın yüzyıllar boyu ayakta durmuş olması, manevi bir himayenin eseri olsa gerektir.




  • FISHED LAKE
    FISHED LAKE

    Urfa's fish lake is supported by world-famous rumors. Of the legends described in Urfa, which has the most special...

    24.09.2019
  • GÖBEKLİTEPE ZERO POINT OF HISTORY
    GÖBEKLİTEPE ZERO POINT OF HISTORY

    Göbeklitepe, which is not used as a settlement and serves for worship, entered the UNESCO World Heritage List in 2018...

    24.09.2019
  • HALFETI HIDDEN PARADISE
    HALFETI HIDDEN PARADISE

    Although the name does not know much until the 2000s, the construction of the dam began in 1996 in Halfeti. Halfeti, ...

    24.09.2019
  • HARRAN
    HARRAN

    Harranda, which was registered as an archaeological and urban protected area in 1979 and protected domed houses, was ...

    24.09.2019
  • RIGHT NIGHTS AND URFA CULTURE
    RIGHT NIGHTS AND URFA CULTURE

    Sanliurfa music, which was accepted by the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) ...

    24.09.2019
© 2024 avrocars.com
whatsapp

We use cookies to improve the use of our site. By continuing you agree to the use of cookies. You can find detailed information on {link}.

X